iTunes streamen naar iPhone

 

Image

Muziekdienst iTunes van Apple wordt nog dit jaar helemaal en overal 'streaming' toegankelijk voor 10 tot 15 dollar per maand. Dat verwacht Rob Reid, oprichter van de Rhapsony-muziekdienst.

Apple kocht vorig jaar namelijk de streaming muziekdienst Lala. "Dan is één plus één dat Apple iTunes streaming wil gaan aanbieden,'' zegt Reid in een interview met Michiel Frackers. "Die 10 miljard songs die al verkocht zijn, staan nu op een iPod of op een harde schijf thuis. Die willen al die kopers natuurlijk altijd en overal kunnen beluisteren."

De volgende stap is dat de volledige muziekbibliotheek van iTunes 'streaming' beschikbaar wordt voor een vast bedrag per maand. De nummers kunnen dan wel niet worden bewaard.

Apple kan trouwens moeilijk anders, wil het niet voorbijgestoken worden door de concurrentie. Zo plant MOG een app voor de iPhone- en Android-toestellen waarmee je voor 10 dollar per maand muziek kan streamen. Het bedrijf biedt zeven miljoen nummers aan, maar het is nog niet duidelijk of Apple de app wel zal toelaten op de iPhone. (sam)