Stoffelijk overschot James Brown...

 

 

Image

Het stoffelijk overschot van James Brown is vermist. Het lijk van de peetvader van de soul, die op kerstdag 2006 overleed aan een hartaanval, werd in afwachting van de bouw van een mausoleum begraven in de tuin van zijn dochter Deanna in South Carolina.  LaRhonda Pettit, een van de buitenechtelijke kinderen van Brown, beweert dat het lichaam werd ontvreemd om te verhinderen dat ze een autopsie zou laten verrichten om de ware doodsoorzaak van de zanger te achterhalen.

Vermoord?
LaRhonda (48) is er immers van overtuigd dat James Brown werd vermoord door lui die op zijn geld uit waren. "Het lichaam van mijn papa is verdwenen. Ik heb er geen idee van waar hij naartoe is, maar ik zal er achter komen. Ik ben er van overtuigd dat zijn dood verdacht was en ik wil dat de verantwoordelijken gestraft worden. De enige manier om dat te doen, is hem opgraven en zijn lichaam onderzoeken. Ik kan er maar niet bij dat er nooit een autopsie werd uitgevoerd".

21 kinderen
LaRhonda is één van een dozijn mensen die na de dood van Brown beweerden een van zijn kinderen te zijn. In 2007 wees een dna-test uit dat Brown inderdaad haar vader was. Brown had officieel negen kinderen bij vier vrouwen. LaRhonda werd niet in zijn testament opgenomen.

Drugs
LaRhonda in de krant Globe: "Het was een publiek geheim dat mijn pa illegale drugs nam. Hij was ook verslaafd aan verschillende pijnstillers. Op zijn minst zijn er mensen geweest die zijn dood hebben veroorzaakt". Krijgen we in uitgesteld relais een herhaling van de Michael Jackson-saga, (bang/lb)