Steve Alaimo

  Geboren : 6 december 1939
Rochester, New York USA, 1959, Steve Alaimo was een toen veel  gevraagde songschrijver en producer, één van zijn werken was het zeer  bekende soulliedje “Every day I have to cry” geschreven voorArthur Alexander waardoor hij de bijnaam kreeg van “witte neger”. Steve vormde nadien het groepje “The redcoats” aan de universiteit van Miami en maakte zijn eerste opnames in de lokale Criteria Studio’s.

Image Eén van zijn opnames in deze studio “I want you to love me” was een dikke hit in de USA. Nadien in 1962 ondertekende hij een contract bij Checker records, waar hij de versie van het dansnummer “Masted Potatoes” onfortuinlijk op  plaat zette, hij wist de platenbazen toch nog te overtuigen en maakte van de Arthur Alexander compositie “Everyday I have to Cry een dikke  top 50 hit. Het plaatje werd nadien nog  door verschillende soul artiesten zoals “the McCoys” ,”Ike en Tina Turner” en Dusty Springfield op plaat gezet.
Van 1965 tot 1966 was hij te zien in het populaire muziekprogramma  “Where the action is”. Alaimo nam ook nog platen op in de ABC-Paramount studio’s (een cover versie van Vince Guaraldi's instrumental hit "Cast Your Fate To The  Wind"), en ("After The Smoke Is Gone", een duet met Betty Wright) en  ("When My Little Girl Is Smiling", 1971). Nadien, ging hij werken als producer voor Henry Stone, eigenaar van de “Miami-based TK Records “ met artiesten als Sam And Dave, Harold Melvin And The Blue Notes, Ral Donner, Latimore en Betty Wright, voor wie hij de superhit "Clean Up Woman". Schreef. Nadien richtte hij samen met Henry Stone TK records op die hits leverde voor vele soul artiesten waaronder het succesvolle "Rock My Baby" van George McCrea en Anita Wards "Ring My Bell". In 1987 richtte Steve nog twee studio's op die platen maakte voor Betty Wright, Stephen Stills, Jimmy Cliff en Dion. En zeer recent opende hij op zijn 65e verjaardag de Audio Vision  Studios op!
 
BEKENDE POPCORNSONGS VAN STEVE ZIJN ONGETWIJFELD” LITTLE GIRL” EN “ONE GOOD REASON” DIE TERUG TE VINDEN ZIJN OP THE REAL POPCORN COLLECTION DISK 1 EN 2
Albums:

Twist With Steve Alaimo (Checker 1961)
Mashed Potatoes (Checker 1962)
Every Day I Have To Cry (Checker 1963)
Steve Alaimo (Crown 1963)
Starring Steve Alaimo (ABC Paramount 1963)
Where The Action Is (ABC Paramount 1965)
Steve Alaimo Sings And Swings (ABC Paramount 1966)