Motown schrijver Ron Miller overleden

 Image

Motownschrijver Ron Miller (74) dood: Songschrijver 'For Once in My Life' overleden

SANTA MONICA

De legendarische Amerikaanse songschrijver Ron Miller is overleden. Hij werd 74. Miller schreef in de jaren 60 en 70 vele tophits voor het beroemde platenlabel Motown. Zijn grootste succes werd het liedje " For Once in My Life ", dat hij schreef. 

Meer dan 270 artiesten vertolkten het nummer :  Barbara McNair nam als eerste "For Once In My Life" op in 1966. Het stond op de elpee "Here I Am" met nog twee andere Ron Miller successen. In 1967 kwamen pas de versies van The Four Tops, The Temptations, Martha & The Vandellas en Tony Bennett. Stevie Wonder nam het pas op in 1968.  Onder andere ook Frank Sinatra, Judy Garland en Ella Fitzgerald.  

"For Once in My Life" is daarmee een van de succesrijkste liedjes uit de popgeschiedenis. Andere hits van de hand van Miller waren "Yester-me, Yester-you, Yesterday" (1969) en "Heaven Help Us All" (1970), ook voor Stevie Wonder, en "Touch Me in the Morning", waarmee Diana Ross in 1973 de charts aanvoerde.


Miller had longkanker, maar hij bezweek maandag in zijn woonplaats Santa Monica (Californië) aan een hartinfarct. De songschrijver laat zes kinderen na. Zijn dochter Lisa Dawn (Miller) is ook muzikante. (dpa/dm) 

Met dank aan Theo Dumoulin voor de kleine rechtzetting en extra trivia.