Michael Jackson vandaag begraven

 

 

Image

Michael Jackson wordt donderdagavond plaatselijke tijd begraven in het Forest Lawn Memorial Park in Los Angeles. De King of Pop overleed 25 juni aan een hartstilstand als gevolg van verkeerd medicijngebruik.Aanvankelijk was het plan om Jackson op zijn verjaardag te begraven. Papierwerk zorgde er echter voor dat dat niet doorging. De popster zou op 29 augustus 51 jaar zijn geworden.

De kosten van de uitvaart waren lange tijd een twistpunt. Moeder Katherine wilde via een rechtszaak voorkomen dat de familie opdraait voor de hoge kosten. Woensdag besloot een rechter dat de begrafenis wordt betaald uit het erfgoed van de popster. Dat betekent dat Jackson zelf opdraait voor de kosten, die door een advocaat van de beheerders van zijn nalatenschap 'exorbitant' hoog worden genoemd.

De nabestaanden van Jackson stellen de komst van paparazzi, fans en andere belangstellenden niet op prijs bij de ceremonie. Alleen personen met een uitnodiging mogen voor de laatste keer afscheid nemen van de popster. De familie heeft twaalf plekken op de begraafplaats gekocht, waardoor nog onduidelijk is waar Jackson precies komt te liggen.