Lorne Green

  

Image
  Vader Ben Cartwright, de patriarch van de Cartwright-clan, werd gespeeld door de Canadese acteur Lorne Greene.  Over het algemeen serieus en voor reden vatbaar zorgt Ben ervoor dat de Ponderosa Ranch Lorne Greene was geboren in Canada op 12 feb 1915...  
   
Vader Ben Cartwright, de patriarch van de Cartwright-clan, werd gespeeld door de Canadese acteur Lorne Greene.  Over het algemeen serieus en voor reden vatbaar zorgt Ben ervoor dat de Ponderosa Ranch Lorne Greene was geboren in Canada op 12 feb 1915 Lorne had 2 kinderen,een tweeling Linda en Charles van zijn eerste vrouw Rita 1940-60 . Hij had andere dochter , Gillian van zijn 2de vrouw Nancy (1961) Gedurende zijn laatste dagen, Lorne was alleen omringt door zijn vrouw , kinderen en vrienden. Wanneer hij op sterven lag hij roepte Michael Landon in de kamer. Michael knielde neer naast het bed en Lorne reikte zijn hand. Met de kleine kracht die hij nog had , Lorne begon hun traditionele armworsteling. Michael was gevuld met tranen en gelach op hetzelfde moment. Michael later zegde, hij was Ben Cartwright tot het uiterste einde . Lorne stierf op 9 sept 1987 van pneumonia. Het domein van de Cartwrights, loopt als een trein.. Tot drie keer toe is Ben getrouwd geweest en alle drie de keren verloor hij zijn vrouw Ben moest daarom zijn drie zonen (van elke vrouw had hij er een) alleen opvoeden ,. Gelukkig kreeg hij hierbij steun van zijn Chinese kok Hop Sing. Daarna is Ben niet meer getrouwd geweest. Ook zijn zonen wisten vrouwen op afstand van de Ponderosa te houden. Alleen Little Joe trouwde, maar verloor - evenals zijn vader - in de kortste keren zijn echtgenote.
 

Voordat Lorne Greene in "Bonanza" speelde, was hij vooral bekend als reporter voor de CBC Radio tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn diepe, zware stem, gekoppeld aan het nieuws, welke hij voorlas, gaf hem al gauw de bijnaam "The Voice of Doom" ("De Stem van het Oordeel"). Toen "Bonanza" stopte, heeft Lorne Greene ondermeer nog meegewerkt aan de futuristische serie "Battlestar Galatica" (Commandant Adama) en de natuurserie "Lorne Greene's New Wilderness"


Met dank aan Marc Waem