Little Jimmy Scott

  

ImageWie kent hem niet? De man met de unieke stem en het kleine postuur.

 

Jimmy Scott, is al decennia een bijzonder fenomeen. De legendarische zanger uit Cleveland, Ohio, kan ondanks zijn handicap (een hormoonstoring zorgde voor een groeivertraging en zorgde ervoor dat zijn jongensstem zich niet ontwikkelde) terugkijken op een prachtige muzikale loopbaan.

Zijn grote doorbraak was in ’49 in het orkest van Lionel Hampton die hem zijn bijnaam ‘Little Jimmy Scott’ gaf. Sindsdien zingt hij met zijn expressieve, buitengewoon hoge stem de sterren van de hemel. De zanger heeft altijd een voorliefde gehad voor songs uit het Great American Songbook. Ook staat de jazzballadeer, zoals hij zich noemt, bekend om zijn typische ‘na de tel’-frasering. De afgelopen jaren heeft Jimmy Scott weer een aantal albums opgenomen en vele tournees gemaakt door Europa en Japan. Vorig jaar verscheen Moon Glow, een mooi album waarop Scott, in verschillende bezettingen, standards maar ook een popklassieker als Yesterday van de Beatles aanpakt.

Een zeer bekent popcornnummer van Jimmy Scott is “Don’t Be afraid” dat te vinden is op de cd “Keep The Faith Volume 2” verdeeld door Toto Records .