Lennie Hibbert

 

Image

 

Leonard Aloysius Hibbert, beter bekend als  "Lennie", maakte de “Vibes” (soort Xylofoon, zie foto hierbij)  razend populair in Jamaica.  

Hij werd geboren in Mavis Bank, Jamaica op November 12, 1928. Zijn interesse voor muziek startte reedsop 2-jarige leeftijd… wanneer hij een kleine drum maakte van een lege pan….Wanneer hij 6 jaar was liet de lokale Salvation Army hem spelen op hun drums.

Op 8 jarige leeftijd ging hij naar de Alpha Boys' School en na een tijdje vervoegde hij daar de schoolband, waarin hij zijn öudere”liefde, de drums bespeelde. Na het verlaten van de school in 1944 speelde hij in verschillende kleine orkestjes en vervoegde dan finaal de Militaire school in 1946. Het was nu juist in die militaire school dat hij zich zelf de Vibes aanleerde.

Hij keerde terug naar Alpha waar hij daar de bandleider was in de latere vijftiger jaren, waar ook Floyd Lloyd en and Vin Gordon tussen zijn studenten zaten. In 1976 krijg hij de “Order of Distinction (O.D.)” voor zijn contributie tot muziek op het eiland en voor zijn veelvuldige werk voor de jongeren, om hen te betrekken bij muziek, dans, acteren en georganiseerde sport.

Lennie Hibbert verliet ons begin jaren tachtig naar de eeuwige jachtvelden.