Kinderen James Brown twisten ...

 

 

 Image

 

Vijf kinderen van wijlen James Brown willen dat zijn testament nietig wordt verklaard. Zij claimen dat de voormalige adviseurs van hun vader hem hebben gedwongen om liefdadigheidsorganisaties op te richten en daar het grootse deel van zijn fortuin in te stoppen. Op die manier zouden zij, als bestuursleden van die organisaties, een deel van de erfenis op kunnen strijken.

Kladversies
Volgens de advocaten van de volwassen kinderen van de soulzanger blijkt uit kladversies van het testament van hun vader dat hij aanvankelijk helemaal niet van plan was de stichtingen op te richten. Adviseur Buddy Dallas spreekt dat tegen. "Niemand heeft James Brown verteld wat hij moest doen."

Opleiding kleinkinderen
Het grootste deel van de nalatenschap van Brown, die vorig jaar op eerste kerstdag op 73-jarige leeftijd overleed, is volgens het testament bestemd voor de James Brown 'I feel good' Trust, die zich inzet voor de educatie van kinderen in South Carolina en Georgia, en voor een fonds waarmee de opleiding van zijn kleinkinderen wordt betaald.

DNA-onderzoek
De vijf kinderen die zich tegen het testament verzetten zijn door Brown officieel erkende kinderen. In het testament worden zes volwassen kinderen van Brown genoemd. Na zijn dood wierpen zich echter meer dan twaalf mensen op die beweerden ook door de zanger verwekt te zijn. Drie van hen bleken na DNA-onderzoek daadwerkelijk een kind van de zanger.

Vierde vrouw
De vierde en laatste vrouw van Brown, Tomi Rae Hynie, is ook nog verwikkeld in een strijd met de beheerders van het testament. Zij claimt dat haar 6-jarige zoontje James Joseph ook een kind is van de zanger en wil daarom aanspraak maken op de nalatenschap. Het kind en zijzelf zouden niet in het document worden vermeld omdat het voor de geboorte van het jongetje zou zijn opgesteld. (novum/eb)

Met dank aan Marc Van Den Bremt