Johnny Nash

De Amerikaanse zanger Johnny Nash werd geboren in 1940 te Houston, Texas. Nash begon zijn zangcarrière in een baptistisch kerkkoor. Op zijn dertiende kreeg hij lokale bekendheid in Houston door een optreden in de televisieshow "Matinee". Hij coverde de rhythm & blues hits van toen. Rond 1956 zong Johnny Nash allerlei stijlen: van country tot soul en van pop tot easy-listening. Dankzij Arthur Godfrey kreeg hij een platencontract aangeboden en 1957 debuteerde hij met de single 'A Teenager Sings The Blues. Het nummer bleef onopgemerkt. Wat dat betreft deed hij het een jaar later veel beter met 'A Very Special Love' 

Johnny Nash 1

In 1958 ging hij de samenwerking aan met Paul Anka en George Hamilton IV met 'The Teen Commandments' als gevolg. In dezelfde periode begon hij een filmcarrière en was te zien in 'Take A Giant Step' en 'Key Witness'. Het succes bleef uit en Nash stortte zich weer op zijn carrière. Helaas voor hem bleven zijn singles onopgemerkt. Het geluk lachte hem pas weer toe in 1965 met 'Let's Move' en 'Groove Together'. Aan het einde van de jaren zestig bezat Johnny Nash een eigen opnamestudio in Jamaica. Dit was mede te danken aan het succes van de juist genoemde singles. Tijdens een eerdere trip naar dit zonovergoten eiland nam hij er 'Hold Me Tight' op waarmee hij zowel in Amerika als Europa succesvol was.

Johnny Nash 2

 

In 1970 was hij opnieuw succesvol met een cover van de Sam Cooke hit 'Cupid'. Nauwelijks een jaar later scoorde hij een gigant van een hit in Engeland met de cover 'Stir It Up' van Bob Marley. Dankzij dit succes verhuisde Nash naar Engeland en tekende een contract voor Epic. In 1972 scoorde hij zijn grootste hit met 'I Can See Clearly Now'. Hij stond er vier weken mee aan kop in de Amerikaanse hitlijsten. Helaas was het succes in de States weer snel voorbij en opnieuw besloot Nash naar Engeland te gaan waar hij wederom de eerste plaats bereikte met 'Tears On My Pillow' gevolgd door een andere Sam Cooke cover '(What A) Wonderful World' een hit. Spoedig hierna waren de gloriejaren voorbij, zij het dat hij 1994 nog even terugkwam met een nieuw uitvoering van 'I Can See Clearly Now'.

 

Popcornoldies van Johnny Nash

I’m leaving

Don’t take away your love

Love ain’t nothing

O’l man river

I lost my baby

Some of your lovin’

Town of lonely hearts

What kind of love is this

I am counting on you