Johnny Burnette

 

ImageMet zijn oudere broer Dorsey Burnette en Paul Burlison vormde de in Memphis gebroen Johnny Burnette het legendarische Johnny Burnette Rock & Roll Trio. Van 1953 tot 1957 werden gedreven rockabillysongs gespeeld als 'Tear It Up','Midnight Train','The Train Kept-a Rollin' en 'Lonesome Train (On a Lonesome Track)'. Al vanaf kindsaf waren de broertjes Johnny en Dorsey onafscheidelijk. Beiden bezochten de Blessed Sacrament Catholic School in Memphis. Daar onderscheidde vooral Johnny zich als begaafd footballer, basketbalspeler en later als boxer. Een succesvolle sportcarrière leek in het verschiet tot dat een ernstig auto-ongeluk op zijn zestiende aan die illusies een eind maakte. Bij het hulp verlenen bij een auto-ongeluk werd hij aangereden door een dronken bestuurder en lag zwaargewond drie dagen in coma. Voor zijn leven werd gevreesd, maar uiteindelijk overleefde hij dit drama. Echter zijn sportcarrière kon hij door zijn verwondingen vergeten.

 


Image


Muziek bleef over en met het succesvolle rock-a-billy trio verwierf hij faam. Na het uiteenvallen van het trio gingen zowel Johnny als Dorsey solo verder. Johnny Burnette had het meeste succes. In 1960 met 'Dreamin' en datzelfde jaar met de top 10 hit 'You're Sixteen (You're Beautiful And You're Mine)' Andere hits volgden: 'Little Boy Sad','Clown Shoes' en 'Big Big World'. Geen rockabilly meer, maar simpele sterke rock & rollliedjes. Vanaf 1961 werden de liedjes meer countrygetint. Intussen scoorde Dorsey met ook countryachtige songs als 'Tall Oak Tree' en 'Hey Little One'.

Het noodlot sloeg toe op 1 augustus 1964. Tijdens een vistochtje op het Clear Lake in California sloeg hij overboord en verdronk. Johnny Burnette was 30 jaar oud. Dorsey Burnette overleed aan een hartaanval in 1979 op 46-jarige leeftijd. Maar de muzikale familietraditie leefde voort. Zowel de zoon van Dorsey, Billy Burnette scoorde in 1980 een hit met 'Don't Say No' en Rocky Burnette, de zoon van Johnny in datzelfde jaar met 'Tired Of Toeing The Line'.


Most known Popcornsongs of Johnny... 
I'm still dreaming
I just called up to say goodbye
Second chance
I wanna thank you folks