James Carr

   Image


James was een veelbelovende soul artiest midden de jaren 60. Hij werd al vlug bij het lijstje van grote namen als “Aretha Franklin” en “Otis Redding” geplaatst.


Geboren in Coahoma County, Mississippi, op  13 Juni, 1942 verhuisde James als jonge knaap met zijn familie naar Memphis, waar hij  al vlug kennis maakte met de muziek via de gospels en luisterend naar de muziek van “Sam Cooke” en “The soul Sisters”.In 1963 tekende hij een platenkontrakt onder het label Goldwax, waar hij een hele waslijst aan hits uitbracht waaronder "You've Got My Mind Messed Up" en "The Dark End Of The Street." Zijn leven maakte plotseling een ommekeer wanneer hij het slachtoffer werd van drugs en alcohol, waardoor hij uiteindelijk belande in een ontwenningskliniek.In de jaren 90 begon hij uiteindelijk terug met een korte comeback, waarna hij terug van het toneel verdween geveld door long kanker en zijn laatste jaren in verzorgingstehuis in Memphis verbleef waar hij is gestorven op 58 jarige leeftijd op 7 Januari 2001.
James Carr is bij ons bekend door o.a. het popcorn-soul nummer “Only Fools Run Away” dat o.a. te vinden is op de  cd “Keep the Faith Volume 1” uitgebracht door Toto Records.

Albums:

-You Got My Mind Messed Up (Goldwax 1966)
-A Man Needs A Woman (Goldwax 1968)
-Freedom Train (Goldwax 1968)
-Take Me To The Limit (Goldwax 1991)
-Soul Survivor (Soultrax 1993)