Gene Pitney overleden

 


Image

Gene Pitney

Bijgedragen door Marc Waem

woensdag, 05 April 2006

ImageEen uurtje geleden is Gene Pitney overleden, hij zou op 14 april nog  een concert gegeven hebben in "The Opera House". Gene Francis Alan Pitney De Amerikaanse zanger Gene Pitney werd in 1941  geboren in Hartford, Connecticut. Pitney maakte in zijn lange loopbaan  twintig singles, die een hoge plaats haalden op de hitparade. Meestal gebruikte Gene Pitney hiervoor nummers van anderen, maar hij schreef  ook zelf nummers. Tijdens zijn middelbare schooltijd leerde Gene Pitney piano, gitaar en drums spelen. Bovendien schreef hij in deze periode  reeds songs, waarvoor hij een uitgever vond. Pitney studeerde korte  tijd aan de Universiteit van Connecticut, maar hield zijn studie voor gezien, omdat hij wilde optreden. Hij vormde een duo met Jane als Jamie and Jane. In 1961 schreef Gene Pitney " Hello Mary Lou " voor Rick Nelson. Een jaar later volgde " He's a rebel " voor de Crystals.  Daarnaast schreef Gene Pitney nummers voor Roy Orbison en Tommy Edwards.

Bijgedragen door Marc Van Den Bremt

Een jonge Gene Pitney,  op een arhieffoto uit 1965 (boven). De Amerikaanse zanger Gene Pitney (65) is gestorven. Dat heeft zijn manager Jene Levy vandaag bekendgemaakt. Volgens Levy is Pitney vanochtend gestorven in een hotel in de Welshe stad Cardiff. De doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt. Pitney deed de vorige weken een tournee door Groot-Brittannië.


Tot zijn bekendste hits behoren onder meer Twenty Four Hours From Tulsa en (The Man Who Shot) Liberty Valance. In 1989 scoorde hij samen met Marc Almond een wereldhit met een nieuwe versie van zijn Something's Gotten Hold Of My Heart. Dat leverde hem zijn eerste Amerikaanse en Britse nummer één op. In 2002 kreeg hij een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame.


Bijgedragen door  Marc Uyttenhove van Het Laatste Nieuws

LONDEN 05/04 (DPA/BELGA) = De Amerikaanse zanger Gene Pitney is woensdag dood aangetroffen in een hotel in de hoofdstad van Wales, Cardiff. Hij trad daar op in het raam van een toernee door Groot-Brittannië. De 65-jarige zanger, die vooral succesrijk was in de jaren 60, werd dood op zijn hotelbed aangetroffen. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar alles wijst op een natuurlijk overlijden. Gene Pitney's grootste hit was "Twenty Four Hours from Tulsa". De zanger uit Connecticut zat in de amusementsbusiness sedert zijn jeugd. De afgelopen veertig jaar ging hij geregeld op tournee. Pitney schreef in het begin van zijn muziekcarrière hits voor andere vertolkers: "Hello Mary Lou" werd een succes voor Ricky Nelson, Roy Orbison zette "Today's Teardrops" op de B-kant van zijn miljoenenhit "Blue Angel" en The Crystals scoorden met "He's a Rebel". Zijn eerste eigen grote hit was "Town without Pity". In de jaren 60 volgden onder meer nog "Only Love can break a Heart", "Twenty Four Hours from Tulsa", "I'm gonna be strong" en "She's a Heartbreaker". In Groot-Brittannië haalde hij in 1989 nog eens de hitparade met een duetversie (met Marc Almond) van zijn solohit uit 1968 "Something's gotten hold of my Heart"./. LME /LRT./. 051428 APR 06
 

 

 
 
Popcornsongs van Gene Pitney

Every Breath I take
Yesterday's Hero
The Boss's daughter
That girl belongs to yesterday
Handsome Guy
Half The Laughter Twice The Tears