Film 'Cadillac Records' en Fifties Blues

  

ImageBeyoncé Knowles, die binnenkort in de huid kruipt van Etta James in een film over het platenlabel Chess Records, krijgt lessen van de gevierde blueslegende zelf. Etta James is alvast enthousiast dat Knowles werd geselecteerd om haar te vertolken in 'Cadillac Records'. De blueszangeres is bovendien blij met haar rolletje als de persoonlijke adviseur, weliswaar achter de schermen, van R&B-ster Beyoncé.

'I Just Wanna Make Love To You'
De 70-jarige Etta James, die bekendheid verwierf met haar tijdloze klassieker 'I Just Wanna Make Love To You', was pas zeker dat de 26-jarige Knowles opgewassen was tegen het werk toen ze haar zag schitteren op de Grammy Awards vorige week in een duet met Tina Turner.

Verslaafd
"Het is een eer dat iemand als Beyoncé in mijn huid wil kruipen. Ik denk niet dat ze erg op me lijkt, maar dat maakt niets uit. Dat wordt wel opgelost", vertelt James aan PageSix.com. "Ik heb een mannelijke, bluesy klinkende en religieuze stem. Ik wil met haar daarop werken."
Etta James, die vroeger aan heroïne verslaafd was, zegt dat Beyoncé geen gemakkelijke filmrol gekozen heeft. 
 

Klasse moet arrogantie worden
"Mijn leven staat bol van de ups en downs. Ze heeft een steile klim voor de boeg, want ik was geen engeltje! Beyoncé weet hoe ze klasse moet overbrengen. Ze is een echte dame, een model. Dat was ik allemaal niet. Ik rookte op school en ik was arrogant. Dat moet ze allemaal weten."

Fifties blues
'Cadillac Records' zoomt in op de muziekscène van Chicago in de jaren vijftig. Etta James was een van de spilfiguren in de Amerikaanse bluesscène, naast muzieklegendes zoals Muddy Waters, Little Walter en Elvis Presley.

Ook Adrien Brody, Cedric The Entertainer, Tammy Blanchard en Jeffrey Wright staan op de affiche van de film. De opnames van 'Cadillac Records' gaan begin maart van start in New Jersey en Mississippi. (novum/lb)

Image

Etta James