Essential Dance Music

 

Image Essential Dance Music heeft lef. Dat bewezen ze al met de steengoede Deelder-compilaties. Jazz is nu eenmaal niet mainstream, maar toch bracht de Rotterdamse platenmaatschappij al drie delen van Jules’ jazzplaatjesdraaierij uit. Hip To The Jive ligt in het verlengde van de verzamelaars van de Nachtburgemeester, alleen ligt de nadruk hier meer op rare-grooves…Oordeel: Een gedurfd concept met oude muziekstijlen

Hip To The Jive zul je wellicht kennen van de ultrahippe feestjes die worden gehouden in Club Waas te Rotterdam. Popcorn Pete en Dj Gene zijn daarvan de initiatiefnemers en zij staan ook garant voor de samenstelling van alle tunes op deze verzamelaar. En tunes krijg je, want het duo weet maar liefst 26 nummers op deze cd te persen. Niet helemaal verwonderlijk trouwens, de meeste nummers werden in de tijd dat ze verwekt zijn nog niet zo lang uit gesponnen als heden ten dage. In de jaren ‘50 en ’60 vonden ze het na een minuut of drie wel welletjes.

Pete en Gene hebben voor Hip To The Jive hun hele platencollectie afgezocht en zijn tot een bijzondere selectie platen gekomen. Veel is afkomstig van legendarische artiesten zoals Johnny Nash, Petula Clark en Louis Armstrong, maar ook van namen waar wij nog nooit van gehoord hebben. Misschien iets om eens met je opa, oma, vader of moeder door te nemen. Deze cd zal ook bij hen zeker herinneringen naar boven halen van die goede oude tijd.


In het boekje bij deze cd kun je trouwens ook lezen over de goede oude tijd. Er worden leuke anekdotes over de verschillende platen verteld en de nummers worden ook in de juiste context gezet. Het boekje maakt het hele plaatje compleet. Evenals het artwork van de cd trouwens, gemaakt door New Yorker Easton Davy. Kortom, men is er bij Essential Dance Music weer in geslaagd om een gedurfd concept neer te zetten waarin wederom oude tijden herleven. Are we Hip To The Jive? Well, we truly think so!

Mach 4