Dee Dee Sharp

ImageDee Dee Sharp werd geboren met de naam Dione LaRue. Dione begon met zingen in haar grootvaders kerk. Als 13-jarige reageerde ze op een advertentie van Cameo-Parkway, dat vroeg om een meisje dat muziek kon lezen, piano kon spelen en kon zingen. Al snel zong Dione als achtergrondzangeres met Frankie Avalon, Freddie Cannon en Chubby Checker. In 1962 kreeg ze bij Cameo record een kans de soloplaat "Mashed Potato Time" op te nemen en nam de artiestennaam Dee Dee Sharp aan. De plaat werd een succes (nummer 2 hit in de VS) en nog eens dunnetjes overgedaan met "Gravy For My Mashed Potatoes", waarna "Ride" , "Do The Bird", and "I Really Love You" volgde. Deze periode bezorgde haar haar grootste bekendheid, als een tienerster, met tournees naar Europa en vele optredens, echter kwam hier een einde aan in het voorjaar 1964 langzaam op.

Hierna werd Dee Dee Sharp ook nog bekend door haar interpretatie van ballades en showtunes. Ze werd de eerste rock and roller die optrad in supper clubs en show rooms en werkte samen met legendarische artiesten zoals Gizelle McKenzie, Frank Fontaine, Don Rickles, Donald O'Connor, Tom Jones and Lou Rawls. Haar vele televisie optreden inclusief "Ed Sullivan", "Tonight Show", "Mike Douglas", "American Bandstand", en "Entertainment Tonight". Is haar muziek te horen in films als "SisterAct", "Hairspray", "Desperately Seeking Susan" en "Troop Beverly Hills".

In de jaren 70 toen ze met producer Kenny Gamble getrouwd was, begeleidde ze artiesten op weg naar een superartieststatus voor PIR Philadelphia International Record hier kreeg ze onder andere Harold Melvin & The Blue Notes, The O'Jays, Billy Paul, Archie Bell and Teddy Pendergrass onder haar hoede. Sharp nam zelf als Dee Dee Sharp-Gamble ook nog 3 LP's van haar eigen op onder het PIR/TSOP (The Sound of Philadelphia)-label.

In 1981 scoorde ze een nummer 1 dance hit in de Hot Dance Music/Club Play met "Breaking and Entering", van de LP "Dee Dee". Het nummer stond vier weken op nummer 1 in de Verenigde Staten.

Boven op haar vele muzikale verworvenheden inclusief de top tien gospel hit "I Wanna Go Where Jesus Is" voor Gloria Spencer, heeft Dee Dee Sharp een PhD in Psychologie van de Universiteit van Pennsylvania.


Popcornoldies van Dee Dee Sharp

The Night

Any day now

Wild

Comin' home baby

We got a thing going on (in duet met Ben E.King)

 Image