DJ Eddy Goris

eddyclsmallHoe en Waar het allemaal begon... 1967 op de fiets naar Turnhout om de zomerhit van toen te gaan kopen 'Scott McKenzy - San Francisco' een paar plaatjes die op mijn verlanglijstje waren 'The Four Tops - Bernadette, Tommy James And The Shondells - I Think We're Alone Now' ...dat waren de platen die ik van mijn zakgeld als eerste gekocht had (10 jaar). Wat ik me nog goed kan voorstellen waren bij ons in het dorp op het plein de 'Boomerang' acties(1970) Met een gigantische drive-inn, dat waren zo de eerste aanrakingen met het fenomeen. In 1972/73 zou het dan gebeuren mijn allereerste optreden in 'JC Robinhood'(Ravels) de plaat die daar spits mocht afbijten was 'Johnny Rivers - Sea Cruise' Daar speelde ik elke vrijdag, zaterdag, zondagnamiddag en avond, ik moet wel zeggen het begon allemaal een pak vroeger dan nu. De eerste oldies waren "Bella Delena - The Markets, Angel - Cliff Richard, Pain - Mitty Collier en Major lance - Um Um Um". Major Lance heb ik nog mogen meemaken in de "Golden Gate"(Retie), Het was toen ergens in '74/75.


eddyclaudia1976 Even in de Molen (nu Highstreet) in Hoogstraten, tot 1977 Platenruiter zijn werd het even onderbroken voor mijn legerdienst. Maar voor ik het land zou gaan dienen (verdedigen) was er nog een vervanging van DJ Django, die vond het niet beter zijn auto tegen een boom te parkeren, gevolg een paar maanden buiten strijd, het was toen januari '77. Den Django draaide toen in "The Seabar"(Arendonk). 1977 was de tijd van LP(Retie),Studio ERS met Ronny Poels(Calimero), Ronny deed destijds een perfekte imitatie van de "Monster Mash" van Bobby "Boris" Pickett and the Crypt-Kickers".  Ronny had ik destijds tegengekomen in 'The Groove' Hij draaide op Zaterdagnacht en zondagnamiddag set. Het was de tijd van 'Dana and Gene-Dario can you get me in the studio 54'. Of was het anders om...Het was ook de periode van "Dancing Cartouche,1978/79 Het Hertje (één van de allereerste oldie kroegen in België 1964 )in Turnhout. In 1979 werd ik naar CheckPoint (Beerse) gevraagd dat was een van de éérste MEGA Dancings in België (cinema complex)met lasershow videowall alles erop en eraan. Daar heb ik tot 1981 bezig geweest,elk weekend bomvol Dan in 1980/81 zijn we gestart met de populairste radio voor de Kempen "Radio Pink Panter"(zonder H), ik draaide daar onder de naam "Ed Uytinck Later onder de naam Eddy Van Der Meer. Daar werden de Oldie programma's elke Zaterdagmiddag en Zondagmiddag verzorgd door mij.  Dan was het 1981/83 De tijd van de Galgenhoeve, De DJ van zondagavond moest verstek geven wegens niet goed, en er werd aan mij gevraagd om te vervangen,wat ik ook deed (eigenlijk was ik zelf gestopt met spelen in dancings door de radio). Maar ik heb het dan toch gedaan met alle gevolgen, Het werd daar op Zondag een SUPER BOM, om 20.00 tot 04.00uur nokvol Super ambiance werd geboren, daar zijn de funderingen gegoten wat later in de Viertap(1983) uitgroeide tot een Fenomeen tot ver buiten de landgrenzen. Het was zo graaf dat alle andere oldiekroegen verstek moesten geven of SLUITEN, terwijl de Galgehoeve op barsten stond. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt DJ EDDY in aktie. Zelfs van A11 kwamen ze naar hier (toen was Marc daar al weg dacht ik), Doet er niet toe. In 1983 gebeurt wat niemand verwacht den TOPPER "DJ Eric Pauwels"(VIERTAP) komt om het leven door een auto-ongeluk, een donderdag in juni/juli vlak voor het bouwverlof. BANG de Viertap zonder DJ, er zijn er vele gaan smeken om de plaats van Eric te mogen innemen. Zelfs tegen betaling, maar Karel koos voor...juist ja "mij". De start van een nieuw begin, in de "TEMPEL" der tempels. Daar kon je alleen maar van dromen en mij is het gewoon overkomen...
 
Dit gedeelte zal exclusief gaan over mijn periode in de VIERTAP met de nodige verhalen verteld door de mensen zelf, de platencollectie dat is de grootste van gans België en daar buiten. Maar nu éérst is er onze party "The Good Old Days"... De Party die we op zaterdag 19 nov 2005 mochten meemaken was een perfecte copy van hoe het 20 jaar geleden eraan toe ging. 98% van de bezoekers waren de echte VIERTAPPERS, waarvoor dikke kussen...er komt nog een vervolg op 4 maart 2006 en daarna zullen er nog meer Viertap Ambi Party's komen...tot later.

wordt vervolgd...

eddy1eddy2Eddy3
Eddy4Eddy5Eddy6
Eddy7Eddy8Eddy9