DJ Andre Seymus

Andre5Den Andre, één van de Dj’s en steunpilaren uit het popcorncircuit met een pak ervaring moest echt aangemoedigd worden om dit interview af te nemen. Bescheiden als hij is, hoeft dit voor hem allemaal niet, zolang de klanten maar tevreden zijn na een nachtje stappen. 16 jaar was hij toen hij reeds in  Kruibeke, meer bepaald in het Lusthof,  muziek door de klankkasten jaagde. Dit was begin de jaren 70’.  Daarna waren er nog verschillende zaken in het Kruibeekse van toen zoals Haltings place en Runnings Place. Dancing The Garden  in Steendorp bestond toen ook al, en daar starte het echte werk als Dj's in een echte Dancing. Firmin Servotte de legendarische Dj van Popcorn en daarna Kings Pub was de vriend van één van mijn 7 zussen ,deze heeft mij in het echte Popcornwereldje binnen geloodst toen hijzelf stopte in Dancing King's Pub en de fakkel doorgaf aan mij. Op een dag werd ik door Alain  de zaakvoerder van de zaak op de rooster gelegd en vroeg hij hem dmv een test welke plaat mijn favoriet was of waarmee ik Andre4zou starten als ik mocht draaien in The Kings Pub. Andre antwoordde ; Billy Butler – You ain’t ready, en bingo hij mocht beginnen. Ieder weekend draaide hij, elke vrijdag, elke zaterdag en elke zondag.  5 verschillende bazen had hij daar gedurende een periode van 18 jaar  Die kwamen en gingen, maar den Dre was van achter de discobar niet weg te slaan. Ook was hij voor een bepaalde tijd Dj in de Egmont in Temse met hetzelde grote succes.  En nog later draaide  hij terug  in zijn favoriete tent, waar hij tenslotte het langst verbleef.  Toen was “ The Kings Pub” al veranderd van naam In Boum Boum. De legendarische Gilbert Govaert draaide daar. Samen maakten zij van deze tempel een naam om nooit te vergeten in het Waasland. Hij krijgt er nog koude rillingen van als hij er aan denkt. Ook heeft hij nog lange tijd samengewerkt met de gekende Patrick Michiels. Begin de jaren tachtig gaat hij op toer met de bekende Marc De Schepper en maakten ze Limburg onveilig in Mol en Lommel.Andre1 Toen al met de gekende Popcornparty's . Spijtig genoeg kwam er vorig jaar een einde aan een jarenlange samenwerking met Marc door toedoen van een derde persoon die helemaal niets te maken had met popcorn muziek en totaal nieuw was in het wereldje . Wat er eigenlijk weinig weten is dat Andre ook nog draaide in de legendarische Champoo in  Wichelen. Jeff Callebaut maakte van deze tent de place to be destijds. Na het vertrek van Jeff en Edwin en Hans, was het Andre zijn beurt…In de loop van zijn loopbaan als Dj, was hij 3 maal in de States op platenjacht en ontelbare keren in England.  De eerste maal in Florida , die eerste trip vergeet hij nooit meer… Nog een mijlpaal in het dj  bestaan was zijn trip naar England , samen met collega Jeff - als allereerste waren zij het die de Belgium Popcorn muziek brachten daar bij onze vrienden over de plas. Dit was eveneens een prachtige ervaring.  

De beroemste popcornplaten die Andre introduceerde in ons milieu zijn ; Titus Turner – Bla Bla Cha Cha, Fever – Earl Grant, China Town – Clyde McPhatter, I Will – Billy Fury en last but not least, Wirlpool – Wanda Jackson  en eigenlijk veel te veel om op te noemen.

Als ik hem vraag wanneer hij als Dj met pensioen gaat, antwoord hij lakoniek ; “Pensioen?, ik heb nog zo veel te doen en te  "regelen" !!!!….

Andre, we wensen je nog vele jaren in popcornland…


Andre2

Andre3