Brenton Wood

 

ImageOm indruk te maken op de platenbazen heeft men dikwijls een zeer sterke troef in handen nodig om aan een platen contrakt te geraken.

 


In het geval van Brenton Wood was het zijn sterke stem die zo goed als alles aan kon,dat hem een platenkontrakt opleverde, nadat hij eerst zijn schooljaren doorbracht in de sportschool ‘Comton High school’ in San pedro Californië, waar hij verschillende overwinningen op zijn naam wist te tekenen voor zijn sterke atletische waarden. Ook tijdens deze periode begon de interesse voor zijn liefde voor muziek steeds meer en meer te groeien, en bedacht hij zijn artiestennaam ‘Brenton Wood’ genoemd naar zijn laatste woonplaats.


Image Hij bracht covers op manifestaties van Jesse belvin en Sam Cooke, schreef zijn eigen songs en leerde als geen ander piano spelen. Zijn eerste platenkontrakt was bij ‘Double Shot Records’ waar hij in 1967 een hit had met “The Oogum Boogum Song”, dat de 19e plaats haalde in de R&B hitlijsten. Maar zijn echte doorbraak was met de achterkant van dit plaatje “Gimme Little Sign”, dat hij uitbracht onder de vleugels van ‘Liberty Records’ Het nummer stond op geen tijd nummer 9 in zogoed als alle hitlijsten. De unieke reggae/blues beat sloeg als een bom in, en was een inspiratiebron geworden voor vele artiesten die tijd! Er volgde een stille periode voor Wood tot de jaren ’80, tot hij plotseling terug begon op te dagen in menige Clubs in Los Angeles en San Diego. Het laatste wat men van hem hoorde was, dat hij rondtoerde in de USA om in muziekscholen de toekomstige artiesten advies te geven.  Menig popcorn Dj zal op de party’s zeker de soulsound van Brenton Wood wel eens door de luidsprekers laten klinken zoals de nummers “Two Time Loser” en “Gimmy Little Sign”, wat ook in het Italiaans “Se io ti Regalo un Fiore” door Barritas goed kan zijn voor een dansvloer vol swingende koppels.