Bizarre vinylplaten...

Image

Een Brits bedrijf biedt een originele dienst voor muziekliefhebbers aan: Vinyly perst de as van overledenen in hun favoriete vinylplaten. Het opmerkelijke uitvaartinitiatief werd bedacht door platenbaas Jason Leach. Wie na zijn heengaan in zijn favoriete vinyl wil worden geperst, moet daar zo'n 2.500 euro voor ophoesten.

De as van de overledene kan tot in 30 platen worden verwerkt, een proces dat volgens de bedenker niet bijzonder ingewikkeld is. Klanten kunnen zelf hun favoriete muziek leveren, of muziek kiezen die het bedrijf zelf aanbiedt. Daarna kunnen de stoffelijke resten voor eeuwig en altijd worden afgespeeld door de nabestaanden.

Respons
Het concept mag dan vergezocht lijken, Leach zegt dat zijn idee zich in een 'enorme' respons mag verheugen. "Ik kwam op het idee toen ik een tv-programma zag over iemand die zijn as in vuurwerk had laten verwerken", zegt hij. "Daarna ben ik me beginnen afvragen hoe ikzelf zou willen worden herinnerd. En  laat ons wel wezen: zo'n vinylplaat is toch dat tikkeltje interessanter dan een urne ergens in een kast." (hlnsydney/tw)

Met dank aan Marc VDB (ex-dj The Kings)