Biopic Marvin Gaye

 

 

Na onder andere Ray Charles en Johnny Cash wordt met Marvin Gaye
een derde legende van de Amerikaanse popmuziek in een biopic,
een biografische langspeelfilm, geperst.

Image


Dat meldt het vakblad Hollywood Reporter. De film krijgt als titel Sexual healing, de naam van het allicht bekendste nummer van de soulzanger. De regie van deze indie-prent is toevertrouwd aan Lauren Goodman. De hoofdrol zal worden vertolkt door Jesse L. Martin, (on)bekend van een pleiade politiereeksen op televisie.


Oostende
De film behandelt de laatste levensjaren van Gaye, die op 1 april 1984, 45 jaar oud, door zijn vader werd doodgeschoten. Een en ander zou moeten inhouden dat Gaye's (in België) beroemde verblijf in Oostende aan bod komt. Gaye verzeilde na huwelijksperikelen, drugsmisbruik en financieel mismanagement immers in de Koningin der Badsteden, waar hij in de Belgische concertpromotor Freddie Coussaert een steun en toeverlaat vond. Gaye's nummer What's going on (1971) wordt beschouwd als een van de hoogtepunten uit de Amerikaanse pop. Met het Grammy-winnende "Sexual Healing" uit 1982 bezegelde hij een comeback waaraan zijn vader vroegtijdig een einde maakte.

Ray
Biopics van zangers liggen momenteel goed in de commerciële én de Oscarmarkt. Ray leverde Ray Charles-vertolker Jamie Foxx in 2005 een acteursoscar op, dit jaar maakt Joaquin Phoenix als Johnny Cash in Walk the Line een goede kans hetzelfde te presteren.


voetnoot : Er staat 'enkel over de laatste jaren'. Hopelijk komen de 60's en early 70's ook aan bod want toen maakte hij zijn beste nummers. De gemiddelde radio Donna & Vtm-vlaming kent spijtig genoeg enkel 'I heard it through the grapevine' en 'sexual healing'. Ook totaal onbegrijpelijk is het feit dat Motown nooit de reunie-show 'Motown 25' uit 1984 op DVD heeft gezet. Duimen maar!