Back in time met Dirk Mettepenningen

 

Toffe site,


Hier en daar wat gelezen zeker dat van de FIRMIN en ANDRE. Deze heren herinner ik mij nog het best.(mooie tijd in de Kings Pub). Firmin heeft daar niet zo lang gespeeld heeft , het is eigenlijk Andreke (zo noemde we hem in de tijd) die de kings pub, boum boum gemaakt heeft tot de tweede beste dancing van het waasland.

De Kings Pub is geopend in 1968 toen was ik 13.  Het eerste jaar werd daar nog geen popcorn gedraaid toen was het de Willy denk ik (hij is verongelukt aan de kennedytunnel).  En daarna wat van alles tot de Firmin kwam ONGELOOFLIJK goede Muziek.

Image

Andre Seymus heeeeeeeeeel lang geleden

Kort daarna was het Andre die de draaitafel over nam. Ieder weekend kings pup aja....ik woonde er pal naast op den hof Ruisstraat 223  De dancing was Ruisstraat 223A Tielrode. Mijn ouders verhuurden de oude schuur. De eerste huurprijs bedroeg 2500 Fr. De oude schuur is afgebroken en het is nu woonzone. Ik ging slapen met de goede muziek sliep met raam open, en werd al eens wakker gemaakt door gekreun van het een of ander koppeltje.  Ik ging dan eens kuchen aan het open raam, paniek alom bij de kreuners. Ambiance ongelooflijk bij ondertekende. Een paar jaar later lag ik zelf al eens te kreunen dan dacht ik toch dikwijls aan vroegere kuchende jaren. Mooie tijd met Alain soms gaan luisteren in de popcorn naar de Dj.  Dan de maandag na school en als Alain al wakker was naar Gent of Antwerpen de zelfde plaat gaan zoeken. Maar ik denk eerder dat we naar de popcorn gingen om met die Duitse van het vossekot uit den bol te gaan. Die bestelde voor mij een bak tuborg en na een paar flesjes wist ik toch van de wereld niet meer. Ben nog steeds aan het trainen in het drinken maar nu in de carnaval middens.  

Firmin zie ik nog eens in het ontmoetings centrum (eigenlijk veel te lang geleden). Andre volg ik her en der nog eens op de welgekende avonden.Maar wat mij het meeste is bijgebleven is de popcorn Music.  De mooiste Muziek die er ooit was en is. 

Groetjes Dirk Mettepenningen


Hebt u ook verhalen uit de goede oude tijd? Wij publiceren ze graag ;-)