Artikel uit het verleden: It's Boppin Oldie Time

 

Image
 
Een artikel uit "Het Laatste Nieuws" van 10 Maart 1993...

 


Brussel : Anderhalf jaar hebben samensteller Jeff Callebaut en een team van platenmaatschappij Arcade gewerkt om 26 pareltjes te verenigen op de derde in de reeks "It's Boppin Oldie Time". Het resultaat van deze exclusieve compilatie "Popcorn Oldies" is net als zijn voorgangers om van te snoepen. Wat zo speciaal is aan de Popcorn muziek, lees je in de knappe bijsluiter van "It's boppin oldie time 3".

Het gaat eigenlijk om een mengeling van Soul, Rythm & Blues, Doowop en Highschool uit de jaren vijftig en vroege sixties die een eigen leven leidden in een klein aantal gespecialiseerde dancings van Vlaanderen. Disc-Jockeys, onder wie Jeff Callebaut, trokken naar de Verenigde Staten op zoek naar echte collectors items en presenteerden die aan een uitgelaten publiek in discotheken als de Popcorn en Champou.

Op Volume 3 krijg je een uniek popcorn menu voorgeschoteld van onder meer Gene Chandler, Jerry Butler, Mary Wells, Billy Fury, Burt Blanca, Billy Stewart, The Markettes en Casius Clay ( ja ja...). Warm aanbevolen !!!

Marc Uytenhoeve
© Copyright

Het laatste Nieuws.