Aretha Franklin gaat weer optreden

 

 

Image

De Queen of Soul, Aretha Franklin (68), laat weten dat ze in mei terug gaat optreden. Franklin onderging in december een erg zware operatie, officieel heeft ze nooit willen zeggen voor wat, hoewel een familielid destijds verklaarde dat het kanker aan de pancreas was.

In een telefonisch interview met The Associated Press heeft Franklin nu verklaard dat ze "uitstekend aan het herstellen is" en er op rekent eind mei weer op de planken te staan. "Het ergste is dat ze me op dieet gezet hebben", aldus de souldiva. "En het ergst van al: ik mag geen varkenspoten meer eten, mijn lievelingskost. Om eerlijk te zijn maak ik me wel een beetje zorgen, ik heb na optredens altijd enorme honger en ik zie niet goed in hoe ik dat met worteltjes en selderstokjes ga oplossen."

Franklins comeback staat gepland voor 28 mei in het Seneca Niagara Casino in Buffalo. De eerste week van mei komt er een nieuwe plaat van haar uit, "Aretha: A Woman Falling Out of Love", waarvoor ondermeer R. Kelly nummers schreef. (mvl)