Al Martino overleden

 

 

Image

De Amerikaanse zanger Al Martino is dinsdag overleden. Hij stierf op 82-jarige leeftijd in zijn ouderlijke woning in Springfield in de omgeving van Philadelphia. De Italiaanse Amerikaan werd in de jaren vijftig en zestig beroemd met songs als "Spanish Eyes", "Volare" en "Here In My Heart". Bovendien vertolkte hij in 1972 naast Marlon Brando en Al Pacino in het maffia-epos "The Godfather" van Francis Ford Coppola de zanger Johnny Fontane. Ook de titelsong, "The Love Theme from The Godfather", was van hem.
 
Met zijn zoetgevooisde stem en zijn onmiskenbaar gevoel voor oprechte romantiek slaagde Al Martino er in alle golven van de popmuziek met zijn eigen stijl te overleven.

Metselaar, bokser, barman, zanger
Alfred Cini, zijn echte naam, werd op 7 oktober 1927 geboren als zoon van Italiaanse immigranten. Aanvankelijk ging hij aan de slag als metselaar in het bedrijfje van zijn vader, maar hij werkte zich op met bijjobs als bokser en barman.
 
Toen hij goede vriend werd van de zes jaar oudere tenor Mario Lanza kreeg hij het idee om van zingen zijn beroep te maken. Hij nam de naam van zijn grootvader Al Martino over en nam in 1952, nadat hij een talentenjacht had gewonnen, zijn eerste single op. "Here In My Heart" werd de lancering van zijn carrière en ging meer dan een miljoen keer over de toonbank. (afp/mvl)

met dank aan Marc Uyttenhove - Het Laatste Nieuws