Artikelen - Vinyl is weer helemaal terug


Na een afwezigheid van ruim zes jaar keert de roemruchte platenspeler Technics SL 1200 terug. Moederbedrijf Panasonic heeft op CES in Las Vegas laten weten dat er een zevende generatie van de 1200-draaitafel komt.

vinyl

De laatste Technics SL-1200 rolde in 2008 van de band. Het bedrijf trok dat jaar de stekker uit de productie van de 1200 omdat er geen animo meer zou zijn voor platenspelers. In de afgelopen paar jaar is dat beeld compleet veranderd. De LP is helemaal terug en de vraag naar draaitafels is groter dan die in decennia geweest is.

De Technics SL-1200 is vooral populair geworden onder dj's. Door de precieze Direct Drive-motor van de 1200-serie is het voor dj's mogelijk om met grote precisie te mixen en scratchen. Over de nieuwe SL-1200 - 1200G genoemd - is verder weinig bekend.

Wel heeft Panasonic door laten schemeren dat er een compleet nieuwe aandrijfmotor in de platenspeler zit. Die motor lijkt volgens het Japanse bedrijf veel op de motor uit de 1200MKII, misschien wel de populairste draaitafel ooit gemaakt.