Artikelen - Na de Record Store Day is er nu ook de Cassette Store Day

TDK

Op zaterdag 27 september wordt in België voor de tweede keer een Cassette Store Day georganiseerd. Cassette Store Day - met de ouderwetse tapes in de hoofdrol - is het kleinere zusje van de Record Store Day, waarbij onafhankelijke muziekwinkels en vinyl in de spotlights staan.

De Cassette Store Day staat volledig in het teken van 'oldschool' tapes. Vorig jaar vond er een eerste editie plaats in enkele winkels in Gent en Antwerpen, en ook dit jaar gaat de hoogdag van de cassette niet onopgemerkt voorbij.

Net als vinyl, dat dankzij de jaarlijkse Record Store Day weer volop in de mode is, is ook de cassette aan een revival bezig. De tapes waren decennialang de populairste geluidsdragers, tot ze bijna volledig verdwenen door de komst van de cd. Toch is de cassette nooit helemaal weg geweest, met dank aan een select groepje van hardnekkige fans.

Ook in ons land zijn er enkele labels die de jongste jaren opnieuw inzetten op tape. Onder meer Bed Rugs, JFJ, Double Veterans, Teen Creeps, The Future Dead, Benny Zen en Toxic Shock brachten hun muziek al uit op cassette.

Liefhebbers van de ouderwetse tape kunnen op 27 september herinneringen ophalen in KERK in Gent. Er zijn niet alleen optredens, u kunt er uiteraard ook snuisteren in bakken vol cassettes. De dag wordt afgesloten met het enige echte wereldkampioenschap cassette dj'en.

GENT